
SKŁADNIKI
przekrojonych na połówki
(pokrojonej w ćwiartki wielkości połówek ziemniaków)
- Formę na tartę wysmarować oliwą
- Piekarnik rozgrzać do 200 C (góra - dół)
- Do naczynia miksującego włożyć ziemniaki i cukinię, dodać 1/2 - 1 łyżeczki soli, zmiksować za pomocą kopystki 3 s / obr 5, przełożyć do formy.
- Do naczynia miksującego włożyć fetę, zmiksować 3 s / obr 4, wyłożyć na ziemniaki
- Na fetę wyłożyć oliwki, obsypać pieprzem
- Do naczynia miksującego wbić jajka, dodać mleko, pół łyżeczki soli - (można więcej jeśli lubicie dobrze przyprawione ), oregano, wymieszać 10 s / obr 6, wylać na tartę
- Formę włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 35-40 minut
- Podawać obsypaną szczypiorkiem i koperkiem z ulubionymi sosami np. czosnkowym czy tzatziki. kiszonym ogórrkiem lub jako dodatek do dania głównego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz