wtorek, 5 lipca 2016

DIP BAZYLIOWY



SKŁADNIKI
12 liści bazylii, świeżych

240 g twarogu, 
półtłustego, pokrojonego na kawałki

80 g śmietany lub jogurtu

5 g soku z cytryny,
 
świeżo wyciśniętego

1/2 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki pieprzu
czarnego, mielonego



WYKONANIE

  1. Do czystego i suchego naczynia włożyć bazylię, rozdrobnić 3 s / obr 8. Zgarnąć kopystką na dno naczynia
  2. Dodać twaróg, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz, wymieszać 10 s / obr 5
  3. Założyć motylek. Wymieszać 1 min / obr 4

Przepis: Książka "Sezon na Thermomix"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...