środa, 6 stycznia 2016

PASTA Z CZARNEJ / CZERWONEJ FASOLI Z CZARNUSZKĄ


Pasta ta jest świetnym dodatkiem do tostów, krakersów czy grzanek. Bardzo lubię w niej ostry posmak czarnuszki. Majonez jest już moim wymysłem, więc możecie go potraktować opcjonalnie. Jeśli jednak się na niego zdecydujecie możecie pominąć np. sól – będzie równie dobrze smakowała. Najsmaczniejsza zaraz po przygotowaniu.




SKŁADNIKI

240 g czarnej lub czerwonej fasoli z puszki ,
odsączonej

5 gałązek tymianku,
świeżego, tylko liście

1-2 ząbki czosnku

10 g ulubionych kiełków

2 szczypty soli

1 łyżeczka ziaren czarnuszki

                      1 łyżka majonezu (opcjonalnie) 




WYKONANIE

1.       Do naczynia miksującego włożyć fasolę, tymianek i czosnek, rozdrobnić 2 s / obr 8. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.

2.          Dodać kiełki, rozdrobnić 15 s / obr. 5. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.

3.          Dodać sól i czarnuszkę, majonez, wymieszać 10 s / obr 3

4.          Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.


WSKAZÓWKI

1.          Przepis na TM21, TM31, TM5


2.          Zamiast świeżego tymianku można dodać 2 łyżeczki suszonego



Przepis: Apetyt na wege

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...