Pasta ta jest świetnym
dodatkiem do tostów, krakersów czy grzanek. Bardzo lubię w niej ostry posmak
czarnuszki. Majonez jest już moim wymysłem, więc możecie go potraktować
opcjonalnie. Jeśli jednak się na niego zdecydujecie możecie pominąć np. sól –
będzie równie dobrze smakowała. Najsmaczniejsza zaraz po przygotowaniu.
SKŁADNIKI
240 g czarnej lub czerwonej fasoli z
puszki ,
odsączonej
odsączonej
5 gałązek tymianku,
świeżego, tylko liście
świeżego, tylko liście
1-2 ząbki czosnku
10 g ulubionych kiełków
2 szczypty soli
1 łyżeczka ziaren
czarnuszki
1 łyżka majonezu
(opcjonalnie)
WYKONANIE
1. Do naczynia miksującego włożyć fasolę, tymianek i czosnek,
rozdrobnić 2 s / obr 8. Składniki
zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
2.
Dodać kiełki, rozdrobnić 15 s / obr. 5. Zgarnąć kopystką na dno naczynia.
3.
Dodać sól i czarnuszkę, majonez, wymieszać 10 s / obr 3
4.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
WSKAZÓWKI
1.
Przepis na TM21, TM31, TM5
2.
Zamiast świeżego tymianku można dodać 2 łyżeczki suszonego
Przepis: Apetyt na wege
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz