Marcepanowe kuleczki zapakowane
w celofan mogą stanowić piękną i smakowitą dekorację Waszej choinki. To również wspaniały pomysł na prezent dla gości...
SKŁADNIKI
200 g marcepanu
15 śliwek kalifornijskich, suszonych
50 g orzechów włoskich /
migdałów, obranych
WYKONANIE
1.
Marcepan rozwałkować na grubość ok. 0,3 – 0,5 mm i pokroić w
kratkę
2.
Na każdej kratce ułożyć po jednej suszonej śliwce. Zagnieść
, uformować kulki
![]() |
stolnica TUPPERWARE /osoby zainteresowane zapraszam do zakupu |
3. Orzechy włożyć do naczynia miksującego, zmiksować 2 s / obr 7, wysypać na talerz i obtaczać w
nich marcepanowe kulki
WSKAZÓWKI
1.
Orzechy po zmiksowaniu można również podprażyć na patelni
2.
Zamiast śliwek można użyć innych ulubionych suszonych owoców
3.
Przepis na TM21, TM31, TM5
Przepis autorski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz