środa, 23 grudnia 2015

CIASTO NA KROKIETY - IDEALNIE CIEŃKIE




SKŁADNIKI
(na 11 sztuk o średnicy 23 cm)

200 g mąki (może być orkiszowa pełnoziarnista)
2 jajka
250 g mleka lub mleka roślinnego
250 g wody
½   łyżeczki soli
olej do smażenia


WYKONANIE

1.      Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto (poza olejem), wymieszać 20 s / obr 7
2.          Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju
3.          Smarować naleśniki dowolnym farszem, zawinąć w ruloniki lub koperty
4.          Panierować w jajku i bułce tartej i opiekać na patelni  przed podaniem.

 WSKAZÓWKI
  1. Zamiast mleka można użyć 500 g mleka roślinnego i nie dodawać juz wody
Przepis :Boże Narodzenie z TM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...