wtorek, 10 maja 2016

WARSZTATY ZE SMAKOTERAPIĄ

 Jak juz wcześniej Was informowałam na Facebooku 7- 8 maja do Wrocławia zawitała Iwona Zasuwa - słynna blogerka matka SMAKOTERAPIA. Warsztaty podzielone były na dwa dni.Pierwsza część dotyczyła kaszy jaglanej... jak przyrządzić kaszę tak by była smaczna i służyła  zdrowiu. Druga,była mixem różnorodnych pyszności. Niestety udało mi się dotrzeć tylko na drugi dzień warsztatów , ale i tak jestem zachwycona :) 

To było moje pierwsze spotkanie ze SMAKOTERAPIĄ , ale już wiem ,że z pewnością nie ostatnie ! Iwonka jest bardzo ciepłą i pozytywna osobą. Posiada na prawdę ogromna wiedzę na temat odżywiania..zdrowego odżywiania! Mogłabym słuchać jej godzinami. W końcu znalazłam osobę ,która myśli tak jak ja, od której wiele mogę się nauczyć.
 
Tego dnia mogłyśmy przyjrzeć  się z bliska  patentom na większą skuteczność w kuchni bez przetworzonych masowo produktów, bez konserwantów i polepszaczy, bez glutenu, nabiału i cukru. 

Poniżej fotorelacje z warsztatów. 
Postaram się również stopniowo podzielić się kilkoma przepisami. Dajcie znać na co macie największą ochotę :) ?





Wszystkie danie które przygotowałyśmy były roślinne, nie zawierały nabiału, glutenu oraz rafinowanego cukru!


NALEŚNIKI bezglutenowe z jednego składnika

TWAROŻEK Z MIGDAŁÓW ze świeżutką zieleniną

Słodkie expresowe PLACKI kokosowe

KURKUMOWY MUS OWOCOWY,przepyszny z powyższymi placuszkami, ale i równie smaczny soute. Bezcenny na zimę! Pyszny o każdej porze roku

PIEROGI DOMOWE  z przepysznym wegańskim nadzieniem:) Domowa mąka! Bez glutenu i nabiału, proste i pyszne!

I to na co czekałam najbardziej : obłędne MASCARPONE z orzechów z frużeliną owocową!

oraz przesmaczne PRALINY z fasoli czyli najlepsze czeko trufle! 

MLEKO kokosowe 

 na koniec LODY TRUSKAWKOWE (sorbet), które mam nadzieję wszyscy bardzo dobrze znacie :)








































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...