SKŁADNIKI
80 g cebuli
2 ząbki czosnku
20 g oleju / oliwy
bez pestek, pokrojonej w ćwiartki
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, zmiksować 3 s / obr 5, zgarnąć kopystka.
- Dodać olej, dusić 2 min / Varoma / obr 1
- Dodać warzywa, zmiksować 5 s / obr 5
- Zgarnąć kopystką, dodać wodę, bulion, sól, pieprz, lubczyk, makaron, gotować 18 min / 100 C / obr wsteczne 1- 2
- Dodać koncentrat pomidorowy, jogurt , paprykę suszoną, gotować jeszcze 3 min / 100 C / obr wst. 1
- Doprawić do smaku
- Podawać z zieloną pietruszką i odrobiną parmezanu
- Jeśli mamy ochotę na zupę krem, w pkt. 4 po dodaniu wody miksujemy 20 s / obr 8-10 i kontynuujemy dalej .
- W przepisie istotna jest wędzona papryka, która dodaje aromatu i specyficznego smaku.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz