piątek, 25 września 2015

SOK Z BURAKÓW I JABŁEK




SKŁADNIKI

100 g buraków,
obranych ze skórki, pokrojonych


150 g jabłek

50 g cytryny

10 g syropu z agawy (opcjonalnie)

800 g wody







           WYKONANIE

1.    Buraki, jabłko cytrynę,  włożyć do naczynia miksującego , zmiksować 10 s / obr 10

2.        Dodać wodę i syrop , zmiksować 20 s/ obr 10

3.        Przelać przez sitko do szklanki

4.        Podawać po 30 minutach


WSKAZÓWKI

1. Z miąższu pozostałego w sitku zrobiłam ćwikłę. Dodałam 4 spore łyżeczki chrzanu ze słoiczka ( możecie dodać korzeń świeżego chrzanu zmiksowanego w TM ) oraz troszkę octu jabłkowego.


2. Przepis na TM5, TM31, TM21






- Przepis autorski -


.....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...