SKŁADNIKI
100 g buraków,
obranych ze skórki, pokrojonych
obranych ze skórki, pokrojonych
150 g jabłek
50 g cytryny
10 g syropu z agawy (opcjonalnie)
800 g wody
WYKONANIE
1. Buraki, jabłko cytrynę,
włożyć do naczynia miksującego , zmiksować 10 s / obr 10
2. Dodać wodę i syrop , zmiksować 20 s/ obr 10
3. Przelać przez sitko do szklanki
4. Podawać po 30 minutach
WSKAZÓWKI
1. Z miąższu pozostałego w sitku zrobiłam ćwikłę. Dodałam 4 spore łyżeczki chrzanu ze słoiczka ( możecie dodać korzeń świeżego chrzanu zmiksowanego w TM ) oraz troszkę octu jabłkowego.
2. Przepis na TM5, TM31, TM21
- Przepis autorski -
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz