Dziś coś dla fanów
kotletów mielonych. Gwarantuję ci , ze ich przygotowanie będzie równie szybkie
i proste jak przy kotletach tradycyjnych. Zapach i smak nie do opisania… mięciutkie, soczyste… Zachęcam
SKŁADNIKI
(4 porcje)
2 ząbki czosnku
40 g cebuli
500 g mięsa mielonego
(drobiowego lub wieprzowego)
(drobiowego lub wieprzowego)
60 g wody
1 jajko
20 g bułki tartej
½ łyżeczki soli
pieprz wg uznania
4 paski sera camembert
8 suszonych pomidorów
( ja dodaje ze słoika pomidory w oleju słonecznikowym)
( ja dodaje ze słoika pomidory w oleju słonecznikowym)
ok. litra wody do
gotowania na parze
WYKONANIE
1. Do naczynia miksującego włóż cebulę i czosnek, zmiksuj 2 s/ obr 5
2. Dodaj mięso mielone, wodę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz,
wymieszaj 10 s / obr wsteczne 5
3. Urwij 4 kawałki folii aluminiowej, (możesz posmarować folię olejem
lub wodą aby mięso później łatwiej odeszło). Na każdą folię nałóż mięso. Nawilż
dłonie wodą i uformuj cienkie placki mięsne.
4. Na mięso nałóż plaster sera i 2 suszone pomidory
1.
Na mięso nałóż plaster sera i 2 suszone pomidory
2.
Placki skleić wilgotnymi dłońmi i uformować kotlety
3.
Przystawkę Varoma ( górę i dół) wysmarować olejem i ułożyć kotlety
4.
Do naczynia miksującego nalać ok. litra wody
5.
Na pokrywę naczynia nałożyć przystawkę Varoma i gotować 25 min / Varoma / obr 1
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz