sobota, 15 sierpnia 2015

KOTLETY MIELONE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I SEREM



Dziś coś dla fanów kotletów mielonych. Gwarantuję ci , ze ich przygotowanie będzie równie szybkie i proste jak przy kotletach tradycyjnych. Zapach i smak nie do opisania… mięciutkie, soczyste… Zachęcam







SKŁADNIKI
(4 porcje)


2 ząbki czosnku

40 g cebuli

500 g mięsa mielonego
(drobiowego lub wieprzowego)

60 g wody

1 jajko

20 g bułki tartej

½ łyżeczki soli

pieprz wg uznania

4 paski sera camembert

8 suszonych pomidorów
( ja dodaje ze słoika pomidory w oleju słonecznikowym)


ok. litra wody do gotowania na parze




WYKONANIE



1.    Do naczynia miksującego włóż cebulę i czosnek, zmiksuj 2 s/ obr  5

2.  Dodaj mięso mielone, wodę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, wymieszaj 10 s / obr wsteczne 5

3. Urwij 4 kawałki folii aluminiowej, (możesz posmarować folię olejem lub wodą aby mięso później łatwiej odeszło). Na każdą folię nałóż mięso. Nawilż dłonie wodą i uformuj cienkie placki mięsne.

4.    Na mięso nałóż plaster sera i 2 suszone pomidory




1.          Na mięso nałóż plaster sera i 2 suszone pomidory

2.          Placki skleić wilgotnymi dłońmi i uformować kotlety

3.          Przystawkę Varoma ( górę i dół) wysmarować olejem i ułożyć kotlety

4.          Do naczynia miksującego nalać ok. litra wody

5.          Na pokrywę naczynia nałożyć przystawkę Varoma i gotować 25 min / Varoma / obr 1

6.          Podawać z ziołowymi  ziemniakami – przepis TUTAJ





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...