niedziela, 12 lipca 2015

ARBUZ Z MIĘTĄ





SKŁADNIKI

1 cytryna, 
obrana wypestkowana, pokrojona w ćwiartkę

15 listków świeżej mięty

15 g syropu z agawy

1000 g arbuza,
bez skórki, pokrojonego na kawałki, wypestkowanego

150 g czystej wódki

kostki lodu wg uznania




WYKONANIE


1. Arbuza pokroić na kawałki, wypestkować na ile to możliwe, schłodzić w zamrażarce

2.    Do naczynia miksującego włożyć liście mięty, cytrynę, syrop z agawy, zmiksować 10 s/ obr 10

3.     Dodać arbuza, alkohol, zmiksować 30 s/ obr 10

4.     Podawać z kostkami lodu bezpośrednio po przygotowaniu






WSKAZÓWKI


1.     Można pominąć alkohol

2.     Przepis na TM21, TM31, TM5






- przepis autorski - 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...