SKŁADNIKI
1 cytryna,
obrana wypestkowana,
pokrojona w ćwiartkę
15 listków świeżej mięty
15 g syropu z agawy
1000 g arbuza,
bez skórki, pokrojonego na kawałki, wypestkowanego
bez skórki, pokrojonego na kawałki, wypestkowanego
150 g czystej wódki
kostki lodu wg uznania
WYKONANIE
1. Arbuza pokroić na kawałki, wypestkować na ile to możliwe, schłodzić
w zamrażarce
2. Do naczynia miksującego włożyć liście mięty, cytrynę, syrop
z agawy, zmiksować 10 s/ obr 10
3. Dodać arbuza, alkohol, zmiksować 30 s/ obr 10
4. Podawać z kostkami lodu bezpośrednio po przygotowaniu
WSKAZÓWKI
1. Można pominąć alkohol
2. Przepis na TM21, TM31,
TM5
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz