wtorek, 19 stycznia 2016

SOS Z AWOKADO do mięs i sałatek


             Sos,  ze względu na  awokado zawiera dużo witaminy E. Nadaje się zarówno do mięsa pieczonego, gotowanego na parze, wędlin jak i sałatek. Jeśli przeszkadza Wam jego kwaskowy posmak możecie dodać odrobinę np. syropu z agawy. 





SKŁADNIKI

1 awokado

1 cytryna, obrana , bez pestek

1 łyżka zielonej pietruszki

4 ząbki czosnku

70 g majonezu

100 g jogurtu naturalnego

2-3 szczypty białego pieprzu

⅓ łyżeczki soli





WYKONANIE

1.      Awokado przepołowić, wydrążyć miąższ ze skórki

2.   Do naczynia miksującego na wirujące noże (obr 8-10 kilka sekund)  wrzucić zieloną pietruszkę

3.      Dodać resztę składników, zmiksować 30 s / obr 7


WSKAZÓWKI

1.     Przepis na TM21, TM31, TM5

2.     Zamiast białego pieprzu można użyć czarnego




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...