środa, 29 lipca 2015

MALINOWA BABKA



SKŁADNIKI


3 jajka

150 g cukru

150 g margaryny

250 g maki pszennej

1 opakowanie kisielu malinowego

16 g cukru wanilinowego

25 g proszku do pieczenia

120 g malin
 
mogą być mrożone

130 serka homogenizowanego, waniliowego






WYKONANIE


1.   Piekarnik rozgrzać do temp 180 C

2.   Założyć motylek. Do naczynia miksującego dodać jajka 
i cukier, ubić 3 min / obr 4


3.   Zdjąć motylek, dodać margarynę, utrzeć 30 s / obr 4

4. Dodać mąkę, kisiel, proszek do pieczenia , cukier wanilinowy, wymieszać 1 min / obr 4

5.   Dodać maliny i serek, zmiksować 30 s / obr 5

6. Formę do babki wysmarować olejem , oprószyć mąką, zalać wyrobionym ciastem.



7.   Piec w 180 C – 60-70 minut. Do suchego patyczka







WSKAZÓWKI



1. Podajemy soute  lub posypana cukrem pudrem bądź lukrem malinowym.


Lukier: W naczyniu miksujemy 100 g cukru 20s /obr 10, dodać 15 g soku malinowego lub czerwonego barwnika spozywczego, wymieszać 3 s / obr 5, polukrować ciepłe ciasto


- przepis autorski -

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...