- Do naczynia miksującego włożyć margarynę, roztopić 2 min/ 95 C/ obr 2 , przelać do miseczki.
- Do naczynia miksującego włożyć ser (nie trzeba myć naczynia wcześniej), zmiksować 7s / obr 5.
- Dodać mąkę,cukier margarynę oraz pozostałe składniki, wyrobić 2 min / obroty interwał. W razie potrzeby dodać więcej mąki.
- Ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Szklanką wykrawać kółka a w każdym zrobić dziurkę za pomocą kieliszka lub nakrętki
- Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią. Po wyjęciu obsypać cukrem.
- Podawać ciepłe- wtedy są najlepsze:-)
wtorek, 21 lutego 2017
OPONKI / przepis I
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz