SKŁADNIKI
200 g pora (najlepiej białej części)
160 g kiszonego ogórka
(ok 3 sztuki)
(ok 3 sztuki)
2-3 pomidory
1-2 ząbki czosnku
3-5 łyżeczek majonezu wegańskiego
( u mnie z fasoli , przepis TUTAJ) / może być zwykły majonez
( u mnie z fasoli , przepis TUTAJ) / może być zwykły majonez
sól, pieprz , cytryna - wg uznania
odrobina cukru (opcjonalnie)
WYKONANIE
1. Por przeciąć wzdłuż na pół i pociąć w
piórka, przełożyć do salaterki, posypać solą, skropić odrobiną cytryny
(opcjonalnie można dodać odrobinę cukru), wymieszać
2.W naczyniu miksującym przygotować
majonez: przepis TUTAJ. Przełożyć do słoiczka
3.Do naczynia miksującego włożyć kiszone
ogórki, zmiksować 3 s / obr 4, przełożyć do pora
4.Pomidory pokroić wedle uznania, przełożyć
do pora
5. Czosnek wycisnąć i dodać do
pozostałych warzyw
6. Dodać majonez, pieprz , wymieszać.
7. Podawać zaraz po przygotowaniu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz