pozbawionych skórki i gniazd nasiennych
- Do naczynia miksującego włożyć przyprawy ( liście rozdrobnić osobno) , zmiksować 1 min / obr. 10 ( co jakiś czas dodać obroty turbo 2 s). Przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego dodać 850 g pomidorów, zmiksować 20 s / obr 5, przełożyć do innego naczynia
- Do czystego naczynia dodać cebulę i czosnek, zmiksować 3 s / obr 5
- Zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego, dodać oliwę , dusić 3 min / Varoma / obr 1
- Dodać przyprawy, dusić 1 min / Varoma / obr 1.
- Dodać zmiksowane pomidory, 400 g pomidorków pokrojonych w pół, bulion, wodę, gotować 15 min / 100 C / obr wsteczne 2
- Dodać odsączoną fasolę, gotować 2 min / 90 C / obr wsteczne 1, aż fasola się podgrzeje.
- Jeśli potrzeba, doprawić do smaku wg uznania
- Rozlać do miseczek, udekorować listkami kolendry lub pietruszki.
- Przepis na 5 porcji
- Podawać samą lub z nachosami, paluchami
- Zupa powinna być troszkę gęstsza, ale w razie potrzeby można dodać więcej wody.
Przepis autorski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz