SKŁADNIKI
200 g wiórek kokosowych
800 g mleczka kokosowego
( z kartonu)
300 g mąki pszennej
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do
pieczenia
10 g soku z cytryny
ananas w krążkach
płatki kokosowe (opcjonalnie)
serek homogenizowany (opcjonalnie)
syrop klonowy lub z agawy
(opcjonalnie)
olej do smażenia
WYKONANIE
1. Do naczynia miksującego wsypać wiórki , zmiksować 20 – 30 s / obr 10
2. Zgarnąć kopystką, dodać mleczko kokosowe, cukier puder,
mąkę, proszek do pieczenia, zmiksować 20
s / obr 5
3. Nakładać grubiej ciasto na rozgrzany olej.
4. Podawać z ananasem, serkiem i płatkami kokosowymi. Polać
syropem wg uznania
WSKAZÓWKI
1.
Ciasto ma mieć dość gęstą konsystencję
2.
Przepis na TM21, TM31, TM5
Przepis autorski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz