SKŁADNIKI
250 g tortellini ( z serem lub grzybami)
200 g kiełbasy żywieckiej
lub krakowskiej
150 – 200 g ogórka
kiszonego
120 g majonezu
pieprz wg uznania
WYKONANIE
1. Do naczynia miksującego włożyć
koszyczek, wsypać tortellini, zalać wodą tak aby zakryć makaron. Gotować 19 min
/ Varoma/ obr 1
2. Odcedzić makaron, zahartować
zimną wodą, przełożyć do innego naczynia
3. Do naczynia miksującego włożyć
kiełbasę pokrojoną na grubą kostkę , miksować 10 s / obr 4 .Przełożyć do
tortellini
4. Do naczynia dodać ogórki
przekrojone na pół miksować 3 s / obr 4
5. Dodać pieprz, wszystkie składniki
wymieszać kopystką z majonezem. Schłodzić w lodówce.
Smacznego J
………………………..
-
przepis autorski -
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz