SKŁADNIKI
( 2 porcje)
180
– 200g gęstego jogurtu naturalnego
1
dojrzałe mango
150g
owoców (malin bądź truskawek, jagód)
1
łyżka płynnego miodu
WYKONANIE
1.
Do naczynia miksującego włożyć jogurt i obrane
mango
pokrojone na kawałki – 15sek / obr 10. Przełożyć do szklanek
pokrojone na kawałki – 15sek / obr 10. Przełożyć do szklanek
2.
Do czystego naczynia włożyć owoce i miód
– 8sek / obr 8.
Za pomocą kopystki przełożyć do szklanek na warstwę mango.
Za pomocą kopystki przełożyć do szklanek na warstwę mango.
Deser podawać schłodzony udekorowany
owocami
bądź listkiem mięty. Etap chłodzenia można ominąć miksując mrożone owoce
bądź listkiem mięty. Etap chłodzenia można ominąć miksując mrożone owoce
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz